Acest site folosește cookies. Continuarea navigării implică acceptarea lor. Mai multe informatii aici
OK
0725 220 940
Programare
Articole   -   Profilaxie

Află totul despre importanța igienei orale

Igienă orală adecvată înseamnă o gură care arată și miroase sănătos. Acest lucru înseamnă că tu nu te vei confrunta cu următoarele probleme:

  • dintii sunt curați și lipsiți de carii și alte probleme stomatologice;
  • gingiile sunt de culoare roz și nu dor sau sângerează când vă periați sau folosiți ața dentară;
  • respiratia urât mirositoare nu este o problemă constantă;

 

În cazul în care gingiile dor sau sângerează în timp ce îți periezi dinții, folosești ața dentară, sau te confruntați cu o respirație urât mirositoare ce persistă, consultă medicul stomatolog. Oricare dintre aceste condiții poate indica o problemă de sănătate orală.

 

Medicul dentist sau stomatologul te poate ajuta să înveți tehnici de bună igienă orală și te poate ajuta prin indicarea zonelor din gură, care ar putea necesita o atenție suplimentară în timpul periajului si folosirii aței dentare.

 

 

Ce implică o bună igienă orală?

Menținerea unei bune igiene orale este unul dintre cele mai importante lucruri pe care le poți face pentru dinții si gingiile tale. Dinții sănătoși nu numai că îți permit să arătați și să te simți bine, dar te vor ajuta să mănânci și să vorbești în mod corespunzător. În plus, sănătatea orală este importantă pentru starea ta generală de bine.

 

Îngrijirea preventivă de zi cu zi, inclusiv periajul corect si folosirea aței dentare, te va ajuta la stoparea problemelor înainte ca acestea să se dezvolte și înainte ca problemele dentare să devină dureroase, costisitoare și îngrijorătoare.

Între vizitele regulate la medicul dentist, există pași simpli, pe care fiecare dintre noi îi poate face pentru a reduce foarte mult riscul de a dezvolta cariilor dentare, boli ale gurii și alte probleme dentare. Acestea includ:

  • periajul corect de două ori pe zi și folosirea aței dentare;
  • o alimentație echilibrată și limitarea gustărilor dintre mese;
  • folosirea produselor dentare care conțin fluorură, inclusiv pasta de dinți;
  • clătirea cu apă de gură cu fluor în cazul în care medicul dentist îți recomandă acest lucru.

Lasă-ne un comentariu

Nu exista comentarii.