Acest site folosește cookies. Continuarea navigării implică acceptarea lor. Mai multe informatii aici
OK
0725 220 940
Programare
Articole   -   Profilaxie

Efectele nesănătoase ale zaharului asupra dinților

De cele mai multe ori, obiceiurile nesănătoase au efecte nocive pentru noi atunci când sunt însoțite de alte obiceiuri nesănătoase. Am fost în concediu de curând și am realizat că atunci când oamenii sunt puși pe relaxare sunt mai tentați să facă excese.

 

Nu ar fi nimic rău cu asta, dar zahărul este prezent în mai toate alimentele pe care le consumăm în mod cotidian, iar mulți dintre noi nu știm exact riscurile la care ne expunem. Acesta este motivul pentru care am decis să scriu un articol.

 

Toată lumea știe că prea mult zahăr în alimentație poate duce la degradarea dinților, dar puțini știu exact cum se întâmplă acest lucru. Nu zahărul este cel care dăunează, ci mai degrabă zahărul combinat cu alte alimente nesănătoase.

 

clinica drm bucuresti, drm bucuresti, stomatologie bucuresti

 

Cum se dezvoltă cariile

Cavitatea bucală este plină de bacterii, multe dintre acestea fiind benefice pentru dantură. Cu toate acestea, anumite bacterii se hrănesc, de fapt cu zaharurile pe care le consumi. Acestea formează acizi și distrug distrug smalțul dintelui, care este stratul exterior, protector al dintelui.

 

Cariile sunt o infecție bacteriană creată de acizi, care duc la găurirea dinților. Fără tratament, cariile dentare pot trece prin smalț în straturile interioare ale dintelui, cauzând dureri și posibile pierderi ale dinților.

 

Dinții tăi sunt atacați în permanență de acizi, dar vestea bună este că, procesul natural de remineralizare întărește dinții din nou – iar saliva ta este un jucător cheie. Tocmai de aceea este necesar să consumi cât mai multă apă. Saliva conține minerale precum calciu și fosfați, care ajută la repararea dinților.

 

Fluorul este un alt mineral care ajută la repararea smalțului slăbit. Cu toate acestea, înlocuirea mineralelor pierdute nu poate preveni foarte mult efectele zahărului asupra dinților dacă mănânci o mulțime de dulciuri și preparate ce au conținut ridicat de amidon, pe parcursul zilei. Limitarea aportului de zahăr este vitală dacă dorești să dai gurii șansa de a-și repara daunele.

 

Modalități de remineralizare a smalțului dinților

Pentru a preveni efectele nocive ale zahărului, pe lângă consumul de apă, este recomandat consumul de legume și fructe. Îți recomand și brânza, iaurtul și alte produse lactate, deoarece acestea conțin, calciu și fosfați ce întăresc dinții. În plus, ceaiurile verzi și negre conțin substanțe care ajută la înlăturarea bacteriilor.

 

Vigilența constantă este cheia prevenirii efectelor negative ale zahărului asupra dinților. Încurajază-ți copiii să-și limiteze aportul de zahăr, să-și îndepărteze în mod regulat placa bacteriană și să consume alimente sănătoase, care întăresc dinții.

Lasă-ne un comentariu

Nu exista comentarii.